Tips voor een productieve dag

Kent u dat? U heeft een project dat af moet, u heeft een extra klus of u heeft een enorme lading werk op uw bureau liggen. Hoe komt u er doorheen? Graag delen wij de 7 tips van Inc.com voor een productieve dag met u.

1) Laat anderen weten dat u het druk heeft
Onderbrekingen tijdens uw werk halen u uit uw concentratie en verlagen uw productiviteit. Door de mensen om u heen – uw collega’s/ medewerkers, vrienden en familie- te vertellen dat u het druk en liever even niet gestoord wil worden creëert u ruimte voor uzelf.  Maak een afwezigheidsassistent op uw mail aan waarbij u aangeeft dat u uw mail op twee bepaalde momenten checkt en zet uw telefoon op trillen.
2) Stel jezelf een concreet doel
Stel jezelf er op in dat het een lange dag gaat worden, dan kijkt u minder op de klok. Maak een lijst met werkzaamheden die prioriteit hebben en maak een goede (lees reële) schatting van de tijd die u hier voor nodig hebt, kijk vervolgens kort naar de beschikbare tijd en stel een concreet doel op van werkzaamheden die u wilt afronden.

3) Doorbreek de dagelijkse sleur
Door de dagelijkse sleur te doorbreken kunt u uzelf extra productief maken. Zo kan het extra vroeg of extra laat beginnen ervoor zorgen dat het niet als een normale werkdag voelt.

4) Breng veranderingen aan
Luistert u bijvoorbeeld graag naar muziek tijdens het werk? Stel dit dan nog even een aantal uur uit. Als u voelt dat uw energie afneemt zet dan de muziek aan. U zal merken dat dit extra energie geeft. Dit kunt u uiteraard ook doen met andere zaken die uw dag opvrolijken.

5) Zorg voor uw energie
Neem voordat u dorst of honger krijgt al voldoende te drinken of eten. Kies hierbij voor voedsel dat u snel kunt klaar maken. Voorkom stramheid en kramp door regelmatig in een andere houding te gaan zitten, op te staan, een rondje te lopen etc.

6) Blijf in beweging
Ga in uw pauzes niet onderuit zitten. Blijf bewegen, juist in uw pauzes. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling en denk na over het volgende dat u gaat doen. U komt dan makkelijker op gang na uw pauze.

7) Ga door tot u klaar bent
Als u ongeveer de moeite heeft gedaan die u op een normale werkdag doet kunt u zich moe of verveeld gaan voelen. U kunt meer dan u denkt. Ga door totdat u het doel heeft bereikt.

 

Reageer

*